Monte San Giorgio (gedeeltelijk in Zwitserland): De Monte San Giorgio is een beboste berg in het zuiden van het Zwitserse kanton Ticino, ongeveer 50 km van Bellinzona en ongeveer 40 km van Varese. De piramidevormige Monte San Giorgio kijkt uit over het Meer van Lugano. De berg is een plaats van grote archeologische, historische en wetenschappelijke waarde, de rotsen van de berg bevatten gigantische hoeveelheden fossielen uit de Trias periode (250 tot 230 miljoen jaar geleden). Tijdens het Trias was de Monte San Giorgio geen berg, maar een subtropische lagune, die gedeeltelijk werd gescheiden van de open zee door een rif, de zuurstofarme bodem van de lagune creëerde een gunstig klimaat voor het behoud van de overblijfselen van dieren die de lagune bewoonden, omdat de lagune in de buurt van land lag, werden niet alleen zeefossielen gevonden, maar ook fossielen van op het land levende insecten, reptielen en planten. In het fossielen museum van Meride in Zwitserland en fossielen museum van Besano in Italië zijn fossielen van de Monte San Giorgio en de omringende bergen tentoongesteld. Monte San Giorgio kreeg in 2003 de status Werelderfgoed. Uitbreiding van de site volgde in 2010 met een deel van de bergen Poncione d'Arzo (of Monte Pravello) en Monte Orsa in Italië. De site staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vermeld als: Monte San Giorgio. Het is een natuurlijk Werelderfgoed. Een andere belangrijke fossielenvindplaats in Europa is de bij het Duitse dorpje Messel gelegen Groeve Messel.
www.werelderfgoedfotos.nl © Copyright World Heritage Photos
Monte San Giorgio: Een fossiel van de tanden van de Acrodus georgii werd gevonden bij Besano in Italië. Sinds de 19de eeuw worden op de Monte San Giorgio enorme hoeveelheden fossielen gevonden. De Monte San Giorgio werd in 2003 een Werelderfgoed van UNESCO. In 2010 volgde een uitbreiding van de site met een deel van de nabijgelegen bergen Poncione d'Arzo (of Monte Pravello) en de Monte Orsa in Italië, het Werelderfgoed heet nu: Monte San Giorgio.
Monte San Giorgio: Een fossiel van de tanden van de Acrodus georgii werd gevonden bij Besano in Italië. Sinds de 19de eeuw worden op de Monte San Giorgio enorme hoeveelheden fossielen gevonden. De Monte San Giorgio werd in 2003 een Werelderfgoed van UNESCO. In 2010 volgde een uitbreiding van de site met een deel van de nabijgelegen bergen Poncione d'Arzo (of Monte Pravello) en de Monte Orsa in Italië, het Werelderfgoed heet nu: Monte San Giorgio.
Monte San Giorgio: De schedel van deze Nothosaurus giganteus werd gevonden in de Besano formatie in Italië. In het fossielenmuseum in het Italiaanse Besano en het fossielenmuseum in het Zwitserse Meride worden fossielen tentoongesteld, die werden gevonden op de Monte San Giorgio en de nabijgelegen Poncione d'Arzo (ook bekend als de Monte Pravello) en Monte Orsa.
Monte San Giorgio: Een fossiel van een Ptycholepsis, een primitieve straalvinnige vis. Het fossiel werd gevonden in de Italiaanse Besano formatie. De fossielen op de Monte San Giorgio werden ontdekt tijdens de winning van oliehoudende leisteen, de deposito's van de Monte San Giorgio bevatten voornamelijk zeedieren, zoals vissen en zeereptielen.
Monte San Giorgio: Een fossiel van de Acrodus georgii, het fossiel werd gevonden in de Besano formatie van Lombardije in Italië. Op de berg Monte San Giorgio, een voormalige subtropische lagune, werden niet alleen zeefossielen gevonden, maar eveneens enkele fossielen van op het land voorkomende insecten, reptielen en planten.
Monte San Giorgio: Dit mijnwagentje werd gebruikt om oliehoudende leisteen te vervoeren. Het leisteen werd vanaf de Monte San Giorgio vervoerd naar Meride, waar in een fabriekje minerale olie en trekzalf uit de leisteen werd gewonnen. De fossielen van de Monte San Giorgio zaten in de leisteen en werden per toeval ontdekt tijdens de winning ervan.
Monte San Giorigo: Een fossiel van de Serpianosaurus mirigiolensis, een uitgestorven geslacht van in of bij het water levende reptielen. Deze reptielen leefden circa 242 miljoen jaar geleden. Dit exemplaar van de Serpianosaurus mirigiolensis werd in 1954 gevonden bij Besaono, op de grens tussen Italië en Zwitserland.
Monte San Giorgio: Het uitzicht over het meer van Lugano vanaf de Monte San Giorgio, een met bossen begroeide berg in de Alpen, in het zuiden van Zwitserland dichtbij de grens met Italië. De berg heeft een grote wetenschappelijke, archeologische en historische waarde, in de rotsen van de berg werden grote hoeveelheden fossielen van 243 tot 239 miljoen jaar geleden ontdekt.