Werelderfgoedfoto's

Kasteel Caernarfon

Kasteel Caernarfon ligt in Gwynedd. Gwynedd was ooit een vorstendom in Wales, nu is het een graafschap van Groot-Brittannië. Kasteel Caernarfon is éénn van de beroemdste kastelen van Wales. De eerste Engelse prins van Wales, zoon van King Edward I van Engeland, werd in 1284 op kasteel Caernarfon geboren, nadat King Edward in 1283 een eerder kasteel op die plek had veroverd op de laatste Welshe prins van Wales. Kasteel In 1969 was het de locatie waar Engelse prins Charles tot 21ste prins van Wales werd gekroond. Caernarfon is nu een museum over de geschiedenis van de prinsen van Wales en een museum over het oudste regiment van Wales, de Royal Welsh Fusiliers. Kasteel Caernarfon en stadsmuren van Caernarfon maken deel uit van het Werelderfgoed van UNESCO: Kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd. Het Werelderfgoed bestaat verder uit kasteel Beaumaris, gelegen op het eiland Anglesey in het noordwesten van Wales, kasteel Conwy en stadsmuren van Conwy, het veel zuidelijker in Gwynedd gelegen kasteel Harlech. De kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd zijn een goed voorbeeld van militaire bouwkunde uit die tijd. De kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd waren het eerste Werelderfgoed van UNESCO in Groot-Brittannië. De kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd werden in 1986 ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO als: Castles and Town Walls of King Edward in Gwynedd.

www.werelderfgoedfotos.nl   © Copyright   World Heritage Photos

Kasteel Caernarfon - Kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: Kasteel Caernarfon is waarschijnlijk het beroemdste kasteel van Wales.

Kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: Kasteel Caernarfon is waarschijnlijk het beroemdste kasteel van Wales.

 1. Kasteel Caernarfon - Kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: Kasteel Caernarfon is waarschijnlijk het beroemdste kasteel van Wales.

  Kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: Kasteel Caernarfon is waarschijnlijk het beroemdste kasteel van Wales.

 2. Kasteel Caernarfon - Kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: De King's Gate gezien vanaf de muren van kasteel Caernarfon. De King's Gate is de...

  Kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: De King's Gate gezien vanaf de muren van kasteel Caernarfon. De King's Gate is de hoofdingang van kasteel Caernarfon.

 3. Kasteel Caernarfon - Kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: De Queens Gate gezien vanaf de binnenplaats van kasteel Caernarfon.  

  Kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: De Queens Gate gezien vanaf de binnenplaats van kasteel Caernarfon. 

 4. Kasteel Caernarfon - Kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: De Eagle Tower van kasteel Caernarfon en een deel van de stadsmuren van de stad...

  Kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: De Eagle Tower van kasteel Caernarfon en een deel van de stadsmuren van de stad Caernafon. De stadsmuren van Caernarfon werden in 1285 afgebouwd en vormden met kasteel Caernarfon een gehele verdedigingswal rond de stad Caernarfon.

 5. Kasteel Caernarfon - Kasteel Caernarfon ligt in het voormalig vorstendom Gwynedd in Noord-Wales. De stadsmuren van Caernarfon vormden met kasteel Caernarfon een...

  Kasteel Caernarfon ligt in het voormalig vorstendom Gwynedd in Noord-Wales. De stadsmuren van Caernarfon vormden met kasteel Caernarfon een gehele verdedigingswal rond de stad Caernarfon.

 6. Kasteel Caernarfon - Kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: De Well Tower met erachter de keuken van kasteel Caernarfon.   

  Kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: De Well Tower met erachter de keuken van kasteel Caernarfon.  

 7. Kasteel Caernarfon - Kasteel Caernarfon: Het ronde podium werd gebouwd in 1969 voor de kroning van prins Charles tot prins van Wales. Deze traditie begon in...

  Kasteel Caernarfon: Het ronde podium werd gebouwd in 1969 voor de kroning van prins Charles tot prins van Wales. Deze traditie begon in 1301, toen koning Edward I deze titel aan zijn zoon gaf, de latere koning Edward II van Engeland. Caernarfon Castle is een middeleeuws kasteel in het voormalige vorstendom Gwynedd. Het is waarschijnlijk het beroemdste kasteleel van Wales.

 8. Kasteel Caernarfon - Kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: De 'Queens Gate' gezien vanuit de binnenhof van kasteel Caernarfon

  Kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: De 'Queens Gate' gezien vanuit de binnenhof van kasteel Caernarfon

 9. Kasteel Caernarfon - Kastelen en stadsmuren van koning Edward in Gwynedd: De haven van de stad Caernarfon gezien vanaf de muren van kasteel...

  Kastelen en stadsmuren van koning Edward in Gwynedd: De haven van de stad Caernarfon gezien vanaf de muren van kasteel Caernarfon.

 10. Kasteel Caernarfon - Kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: De binnenplaats van kasteel Caernarfon.  Kasteel Caernarfon en de stadmuren van de stad...

  Kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd: De binnenplaats van kasteel Caernarfon.  Kasteel Caernarfon en de stadmuren van de stad Caernarfon maken deel uit van het Werelderfgoed van UNESCO: Kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd.