Werelderfgoedfoto's

Rotstekeningen van Alta

De rotstekeningen van Alta werden in 1972 ontdekt. De rotstekeningen van Alta liggen in het noorden van Noorwegen rond Alta. De oudste rotstekeningen van Alta werden meer dan 6300 jaar geleden op de rotsen aangebracht, de jongste rotstekeningen stammen uit het begin van de Chr. jaartelling. Meer dan 6000 rotstekeningen zijn in vijf groepen in de rotsen gekrast. Op de rotsen staan tekeningen gekrast van rendieren, elanden, beren, vissen, walvissen, zeevogels en menselijke figuren. De rotstekeningen van Alta kregen in 1985 de status Werelderfgoed van UNESCO en staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO als: Rock Art of Alta. Enkele locaties met rotstekeningen elders in Europa: Val Camonica, Siega Verde, Côa Valley en Tanum. Beeldend werk uit de serie Werelderfgoed: Hjemmeluft.

www.werelderfgoedfotos.nl   © Copyright   World Heritage Photos

Rotstekeningen van Alta - De rotstekeningen van Alta liggen in het noorden van Noorwegen rond Alta De rotstekeningen van Alta werden in 1985 een Werelderfgoed van UNESCO.

De rotstekeningen van Alta liggen in het noorden van Noorwegen rond Alta De rotstekeningen van Alta werden in 1985 een Werelderfgoed van UNESCO.

  1. Rotstekeningen van Alta - De rotstekeningen van Alta liggen in het noorden van Noorwegen rond Alta De rotstekeningen van Alta werden in 1985 een Werelderfgoed van UNESCO.

    De rotstekeningen van Alta liggen in het noorden van Noorwegen rond Alta De rotstekeningen van Alta werden in 1985 een Werelderfgoed van UNESCO.

  2. Rotstekeningen van Alta - Rotstekeningen van Alta: De eerste rotstekeningen werden in 1972 ontdekt in het gebied Jiepmaluokta (Sami voor: Baai van de zeehonden)...

    Rotstekeningen van Alta: De eerste rotstekeningen werden in 1972 ontdekt in het gebied Jiepmaluokta (Sami voor: Baai van de zeehonden) of Hjemmeluft (Noors). 

  3. Rotstekeningen van Alta - De oudste rotstekeningen van Alta werden meer dan 6300 jaar geleden op de rotsen aangebracht, de jongste rotstekeningen stammen uit het begin van...

    De oudste rotstekeningen van Alta werden meer dan 6300 jaar geleden op de rotsen aangebracht, de jongste rotstekeningen stammen uit het begin van onze jaartelling.